Frytura płynna
solforyt
Do głębokiego smażenia

SOLFRYT

Formuła frytury, która zapewnia unikalne połączenie wysokich wartości użytkowych i korzystnego profilu żywieniowego.
Wyjątkowe właściwości produktu gwarantuje kompozycja tłuszczowa, w której głównym składnikiem jest wysokooleinowy olej słonecznikowy.

• Optymalny dobór składników, duża zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, zapewnia wysoką odporność na niekorzystne przemiany zachodzące w tłuszczu w trakcie smażenia, wydłużając czas użytkowania frytury, który jest ok 40% dłuższy od popularnych frytur palmowych.
• Ograniczone ubytki tłuszczu w czasie smażenia ze względu na mniejsze spalanie oraz niższą absorbcję tłuszczu przez smażone produkty, zmniejszają częstotliwość uzupełniania frytury i istotnie wpływają na jakość smażonych potraw.
• Wysoki punkt dymienia, powyżej 230 oC, wydłuża czas użytkowania frytury, ogranicza uciążliwe dymienie i ryzyko powstawania uciążliwych zapachów, zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy.
• Płynna forma gwarantuje oszczędność czasu, energii, łatwość dozowania i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.
• Neutralny smak i zapach frytury wydobywa i podkreśla naturalny smak smażonych potraw.
• Obecny w składzie olej słonecznikowy zapewnia apetyczną, złocistą barwę smażonym potrawom.
• Wysoki poziom jednonienasyconych kwasów tłuszczowych (MUFA) na poziomie 72%, przy jednocześnie niskiej zawartości kwasów tłuszczowych
nasyconych (SAFA) odpowiada za wysokie wartości odżywcze frytury, które przekładają się na jakość smażonych potraw.
• Frytura Solfryt nie zawiera niepożądanych tłuszczów uwodornionych i izomerów trans oraz alergenów, konserwantów i substancji genetycznie modyfikowanych.

Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, mięsa, drób,pączki, faworki, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa.

Opakowanie 10 l